|
forum.bezdroza.pl
|
 |
Pytania do moderatorów - O moderatorach
Monika - Czw Kwi 15, 2010 7:18 pm
To ja się muszę przyznać, że udało mi się całą przeczytać i jakoś problemu z tym nie miałam
I trzeba przyznać, że była całkiem ciekawa
Marta_Antonina - Czw Kwi 15, 2010 11:52 pm
dzięki to mnie zaskakujecie a może Wy dodacie jakieś relacje?:)
natalia.tomasiak - Pon Kwi 26, 2010 9:07 am
Przyjdzie i czas na to nie każdy tak jak Ty wykorzystuje je potrójnie Ale najważniejsze jest to, że czytamy (w całości lub fragmentami ) Twoje
A tak poza tym Girl Power może w końcu się obudzą na wiosnę ? Ja jestem pełna energii i chętna do kolejnych wyzwań Może macie jakieś propozycje, które mogłybyśmy tutaj na forum poruszyć i wspólnymi siłami rozwiązać lub poszerzyć dany temat?
Marta_Antonina - Wto Kwi 27, 2010 2:05 pm
ja na razie pomysłów na tematy nie mam poza pracą to zajmuje się jeszcze planowaniem weekendu majowego Wybieram się do Salina (taka mała miejscowość w Gminie Gniewino, za Wejherowem, na Kaszubach Północnych). Będę z dala od dużych czy nawet niewielkich miast. tak lubię
a Wy co planujecie?:)
1959paluszek - Wto Kwi 27, 2010 4:07 pm
dla tych z południa polski proponuję Krosno, od czwartku[29.04] zaczynają się tam zawody balonowe i potrwają do 2 maja. Wart się tam wybrać! Drugie miejsce to Przemyśl w dnia 1-2 maja, tam ma być jarmark podkarpacki. Więcej szczegółów na www.przemysl.pl
pozdrawiam
velya - Wto Kwi 27, 2010 8:08 pm
o! Salino! faaajnie znam i lubię
ja jeszcze nie wymyśliłam nic konkretnego na weekend - myśleliśmy o Golubiu Dobrzyniu i okolicach... ma ktoś jakieś doznania z tego rejonu?
malgocha16 - Wto Kwi 27, 2010 9:06 pm
nie byłam tam, więc jeszcze dorzucę Pacanów[1.05] dla dzieci i dorosłych świat bajek zawita do Pacanowa, do koziołka matołka. a z Pacanowa juz nie daleko do Rytwian i pustelni Złotego Lasu[2.05] na klasztorna majówkę. można po próbować pyszności z klasztornej spiżarni. Polecam!!!!!!!!!!!!!!!!
Monika - Śro Kwi 28, 2010 7:39 am
Może uda mi się w końcu zwiedzić Modlin. Parę kilometrów ode mnie a jakoś tak na to nigdy czasu nie ma:)
Marta_Antonina - Śro Kwi 28, 2010 9:06 am
Monika! -> to rozumiem, że mieszkasz w okolicy lub w Warszawie Jakiś czas temu zakupiłam bardzo fajny przewodnik po Mazowszu "Zapomniane miejsca Mazowsza" http://www.ciekawe-miejsc...iejsca_mazowsza
Bardzo fajna publikacja prezentująca stare dworki, pałace, wille, cmentarze żydowskie i właśnie forty:) i czasem blisko Warszawy są takie niesamowite obiekty, że aż szczęka opada Niestety, nie wykorzystałam publikacji w terenie ale już to planuje a Tobie i innym także ją polecam - jeśli lubicie właśnie zapomniane miejsca - często sypiące się ruiny ale mające swój klimat - to ten przewodnik może Wam się przydać
A jak już każdy poleca coś do zwiedzania to ja polecam CAŁE POMORSKIE bo tu wszędzie jest co robić i wszędzie jest ładnie
Monika - Śro Kwi 28, 2010 9:10 pm
Dzięki za namiary na przewodnik Pomału przymierzam się do niego
natalia.tomasiak - Czw Kwi 29, 2010 8:57 am
No to widzę, że e-przewodnikowcy zaczynają szaleć Oj zaczynam się bać co to później będzie przy moderacji aaa no i wrzucajcie, wrzucajcie pomysły, ja niestety teraz nigdzie nie dam rady wyskoczyć ale w wakacje (czyli już tylko dwa miesiące ) sobie odbiję i będę miała gotowe pomysły
natalia.tomasiak - Wto Maj 04, 2010 6:34 pm
Ejjj co z Wami??? Czemu się nic nie chwalicie jak po weekendzie majowym? Nie zmuszajcie mnie żebym to ja zaczeła
1959paluszek - Wto Maj 04, 2010 8:28 pm
a czym tu się chwalić? deszcz, zimno i zero wyjazdów!!!!!!!!!!!!!!!!
Marta_Antonina - Śro Maj 05, 2010 7:39 pm
eeeee co tam gadacie a ja mam się czym chwalić Było super. Pierwszego dnia udaliśmy się na krótki rajdzik pieszy, zrobiliśmy może 5 km - wokół jeziorka i zwiedziliśmy pobliskie miejscowości w tym może i małe ale jakże atrakcyjne Salino Drugiego dnia zrobiliśmy objazdówkę Najfajniej było nad otwartym morzem - w Białogórze oraz w muzeum na wolnym powietrzu - tzw skansenie, w Nadolu - reeeeeeeeeeeeeeeweeeeeeeeeeeeeelacja !
A potem jeszcze "pojeździliśmy" na rowerze wodnym po jeziorze
Jak na majówkę przystało poza zwiedzaniem, także się leniliśmy troszkę i duuużo grillowaliśmy na razie nie mogę patrzeć na grilla hehehe
może faktycznie popadało, ale to w poniedziałek i to tak fachowo. Ale i tak wracaliśmy już do domów więc ten deszcz niczego nam nie pokrzyżował Majówka była na prawdę udana
A dnia następnego powrót do pracy i multum roboty w związku z rozpoczęciem sezonu letniego. :/
Czy komuś jeszcze udała się majówka? Mam nadzieje, że większości
velya - Śro Maj 05, 2010 8:06 pm
Marta ma rację - nie było aż tak źle z tą pogodą - w każdym razie u nas na Pomorzu
u mnie majówka trochę się przesunęła, bo w sobotę wyskoczyło mi coś w pracy nie wypalił więc dalszy wyjazd, ale dwie objazdówki po Kaszubach i Żuławach zaliczone w poniedziałek nieźle nas zmyło, ale daliśmy radę!!
malgocha16 - Czw Maj 06, 2010 10:26 am
to widzę, że na Pomorzu mieszkają dobrzy ludzie, a my w małopolsce strasznie musielismy podpaść. niedziela deszcz, poniedziałek deszcz, wtorek deszcz, środa deszcz i dziś po nocnej ulewie dalej w dzień pada. tak ma być do soboty i jeszcze żeby się pożalić jest zimno!!!!!!!!!!!!!!!!!
Monika - Czw Maj 06, 2010 9:01 pm
Też nie miałam co narzekać na pogodę. Sobotni wypad do Modlina się udał, choć Pani przewodnik troszkę zanudzała Na pewno wrócę tam przynajmniej raz. Miasteczko kapitalne
A poniedziałek, no cóż... to już nie pogoda pokrzyżowała plany...
Miała być parada i piknik z Łazienkach Królewskich, ale wszystko odwołano...
Może za rok ....
Marta_Antonina - Pią Maj 07, 2010 8:18 am
Monika a co masz na myśli mówiąc, że miasteczko jest kapitalne? Ma swój taki wyjątkowy klimat? Jest małe ale atrakcyjne i ma starą zabudowę? Nie byłam tam ale lubię miasteczka i wsie z klimatem
A ja informuję, że w dniach 7 - 9 maja w Gdańsku odbywają się targi turystyczne To dobra okazja by załapać trochę ciekawych materiałów i zasięgnąć wiedzy od tych co się najbardziej znają na swoich regionach. No można też się skupić na zagranicy itp Jak kto lubi
natalia.tomasiak - Pią Maj 07, 2010 4:46 pm
a Ty jak zawsze reklamujesz Pomorze a ja dla odmiany dla tych co narzekaja na pogode napisze ze nastepnym razem zapraszam do Krynicy Przed cały weekend co prawda upałów nie było ale za to deszcz tez do nas nie dotarł
A tak poza tym polecam Eger, tylko z rowerem miasteczko ładne itd, ale dopiero jak się udałam na ścieżki szutrowe między pola z winogronami to była atrakcja szczegółów zdradzać nie będe, ale zapach i klimat wina robi swoje
Marta_Antonina - Sob Maj 08, 2010 8:41 pm
Natalia! No ba, należy promować swój region tym bardziej kiedy czujemy do niego silne przywiązanie A nie tylko: "W Polsce to nic nie ma za to za granicą....."
A ja pragnę tylko przypomnieć, że za tydzień będzie Europejska Noc Muzeów! Macie już z tej okazji jakieś plany?:)
|
|