Bezdroza.pl

Przewodniki pisane z pasjš

Wyszukiwanie

wyszukiwanie zaawansowane

Helion SA
ul. Kościuszki 1c
44-100 Gliwice
tel. (32) 230-98-63

e-mail: sklep@bezdroza.pl
redakcja: redakcja@bezdroza.pl
informacje o księgarni bezdroza.pl
© Bezdroza 2011

forum.bezdroza.pl
Forum dyskusyjne Portalu Podróżnika

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Podróżowanie własnym samochodem kontra jazda na stopa!
Autor Wiadomość
Mc
Gość
Wysłany: Pon Sty 14, 2008 11:39 pm   

Dla mnie po prostu zalety stopa w postaci spotykania ciekawych ludzi lub budżetowe są zbyt małe w porównaniu z traceniem czasu na złapanie, wdychaniem spalin, nie mówiąc o upokarzających scenach gdy ktoś się zatrzymał kawałek dalej, podbiegłem, ruszył, przestałem biec, zatrzymał się, podbiegłem, ruszył, patrzę a oni sobie kamerują i świetną zabawę mają.
Przejechałem kiedyś w bidnych czasach studenckich Europę na stopa aż po Portugalię, tak mnie to zniesmaczyło, że wracałem pociągiem, głównie na gapę.

asienka_6

Wysłany: Pią Lis 21, 2008 1:36 pm   

zdecydowanie wlasne auto - zaliczylam juz dwie takie wyprawy - obie do wloch - i musze przyznac, ze nie wyobrazam sobie lepszej formy. jedziesz gdzie chcesz, w tempie w jakim chcesz, robisz postoje gdzie i ile chcesz, moze spokojnie poznawac lokalsow i kulture (kto mowi ze trzeba jezdzic autostradami i jadac w AutoGrillach), a jak gdzies Ci sie nie podoba - mozesz szybko sie zwinac i pojechac w nastepne miejsce. jak nie znajdziesz noclegu - spisz w aucie, jak ci zimno - odpalasz ogrzewanie, pada deszcz - nie zatrzymujesz sie... to sie nazywa wolnosc!!!! choc ciasno, to i tak genialnie.. jedyny DUZY minus - paliwo, a raczej jego koszty...

Odpowiedz do tematu