Bezdroza.pl

Przewodniki pisane z pasjš

Wyszukiwanie

wyszukiwanie zaawansowane

Helion SA
ul. Kościuszki 1c
44-100 Gliwice
tel. (32) 230-98-63

e-mail: sklep@bezdroza.pl
redakcja: redakcja@bezdroza.pl
informacje o księgarni bezdroza.pl
© Bezdroza 2011

forum.bezdroza.pl
Forum dyskusyjne Portalu Podróżnika

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
wizyta z daleka-pomocy
Autor Wiadomość
stas111
Gość
Wysłany: Pon Paź 06, 2003 9:35 pm   wizyta z daleka-pomocy

podczas podrozy po anglii poznalem 2 ladne mlode koreanki(oczywiscie jak wiekszosc koreanczykow zwiedzajacych swiat byly z seulu)
maja w planach zwiedzic europe w 3 miesiace i zdradzily mi ze w tym 1 miesiac maja na europe wschodnia-niestety nie myslaly o polsce-trwalo pol dnia zanim je namowilem przy okazji na 7 dniowa wizyte w naszym kraju-czekaja wiec teraz do konca miesiaca na moje propozycje a ja nie wiem juz sam jak im ulozyc pobyt(ponad 3 lata nie bylem w polsce)
nocuja w sroniskach mlodziezowych z regoly nie wiecej jak 2 dni w jednym miejscu-wiem ze schroniska sa prawie we wszystkich ciekawych miejscach-ale nie wiem co moze interesowac te egzotyczne panienki-moze macie jakies ciekawe pomysly stas

gość
Gość
Wysłany: Pią Paź 10, 2003 5:26 pm   dla koreanek

czesc,proponuje Kraków, Tatry,Gdańsk,no i sklepy z ciuchami. pozdrawiam rs

LISu
[Usunięty]

Wysłany: Pią Paź 10, 2003 5:53 pm   

Najpierw powiedz co jej interesuje: przyroda, zabytki, ciekawostki, folklor, cisza, łowienie ryb :wink: , militaria itd. Można ułożyć wiele ciekawych tras tylko każda musi być podporządkowana tym osobom.
Poza tym może lepiej pokazać jedną część kraju a nie wszystko naraz? 8)

hej
Gość
Wysłany: Sob Paź 11, 2003 2:03 pm   koniecznie Kraków

Koniecznie powinny ze 2 dni przeznaczć na Kraków i stąd zrobić wypad choćby do Wieliczki. W Krakowie mogą zanocować np w Guest Rooms na Cybulskiego 6 e-mail: psamolot@hotmail.com www.freerooms.pl - spoko miejsce, tanie, pokoiki 2-os z łazienkami i aneksami kuchennymi, blisko centrum. Facet, który to prowdzi ma sporą bazę youth-hosteli w całej Europie więc gdyby planowały potem Pragę, Budapeszt, Wiedeń czy co tam jeszcze to może im coś doradzić.
A poza Krakowem może trzeba im trochę "sielskości-wiejskości" czyli 2-dniowy wypad do jakiegoś gospodarstwa agroturystycznego z prawdziwego zdarzenia w Beskiedzie Niskim czy Bieszczadach, albo po prostu w Krościenku-Szczawnicy (wypad na 3 Korony? spływ Dunajcem?)
Pomysłów jest sporo - taka ta nasza Polska pikna!

Gość

Wysłany: Czw Paź 16, 2003 8:56 pm   

dzieki za interesujace rady jeszcze mam troche czasu-ale chyba powinny od krakowa zaczac pozdrowionka

Malgosia
Gość
Wysłany: Czw Sty 29, 2004 7:47 pm   zwiedzanie Polski

Mozna by im tez pokazac Czestochowe.

Gumiś

Wysłany: Nie Lip 20, 2008 7:12 pm   

Jak poszukujesz pomysłów daj znać na PW lub gg 3879324 - akurat powoli zbieram się merytorycznie i nie tylko do objazdówki po polsce więc może pomoge coś ułożyć no i po anglikańsku też mówie jak coś

Odpowiedz do tematu