Bezdroza.pl

Przewodniki pisane z pasjš

Wyszukiwanie

wyszukiwanie zaawansowane

Helion SA
ul. Kościuszki 1c
44-100 Gliwice
tel. (32) 230-98-63

e-mail: sklep@bezdroza.pl
redakcja: redakcja@bezdroza.pl
informacje o księgarni bezdroza.pl
© Bezdroza 2011

forum.bezdroza.pl
Forum dyskusyjne Portalu Podróżnika

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
darmowe noclegi
Autor Wiadomość
ghost
Gość
Wysłany: Nie Mar 19, 2006 7:15 pm   darmowe noclegi

może tutaj dzielmy się informacjami gdzie można się za darmo w miarę bezpiecznie przespać w miastach (szczególnie europejskie by mnie interesowały):) może ktoś ma jakieś doświadczenia i poleci lub odradzi jakieś miejsca?

kingaj
[Usunięty]

Wysłany: Pon Mar 27, 2006 6:35 pm   

czesc znasz moze hospitalityclub to taka ogólnoswiatowa organizacyjka w której ludzie udostepniaja sobie nawzajem noclegu za darmo na calym swiecie.wejdz na strone www.hospitalityclub.org mozesz poznac nowych ludzi z calego swiata i swojego miasta.ja jestem tam od jakis 2 miesiecy jak na razie jeszcze nie kozystalam z hc.ale moze komus sie przyda.pozdrawiam.
:lol:

mm
Gość
Wysłany: Czw Kwi 06, 2006 11:37 am   

a ja z hospitalityclub.org korzystalem. i dziala! tylko trzeba odpowiednio wczesnie sie skontaktowac. i przede wszystkim wiedziec kiedy i dokad sie chce jechac. a w przypadku autostopu czasem nie wiemy gdzie wyladujemy...:)

Ignacy
[Usunięty]

Wysłany: Nie Cze 04, 2006 11:33 pm   

Tu jest też ciekawa "oferta": www.couchsurfing.com Pozdrawiam.

łazik górski
Gość
Wysłany: Pią Cze 30, 2006 2:50 pm   

Darmowe i supertanie noclegi w cywilizowanych warunkach, albo choć bez deszczu na głowę... to jest good idea :)

Czy są polskie pomysły tego typu poza chatkami studenckimi? Takie sieci jak PTTK, PTSM od dawna nie są tanie, są DROGIE, polecam np nocleg na podłodze w starych schronisku w Morskim Oku czy np eklusywne PTSM, a jest takich sporo, czy o to chodziło? O noclegi za 30-40zł od łebka? To dobre, ale na tydzień z wyżywieniem :) Cena zabija. Gdzie jest wyższa cena na świecie za podłogę niż w Morskim Oku schronisku górskiem PTTK z dojazdem asfaltem? Czy mają prawo żądać ile chcą, bo mają ruch?

Tak sobie myślę o systemie prywatnym w całej Polsce. Np dajesz nocleg komuś w określonym standardzie to miałbyś prawo do tego samego w dowolnym punkcie Polski. Wiadomo że cena noclegu w Warszawie jest wyższa niż na wsi, ale chodzi o standard, czyli punkty, klasyfikację i dobre serce po prostu. Czy nie mogliby też pól namiotowych prowadzić parafialne ngo's katolickie, czy większe ogólnopolskie? Przecież są prawie wszędzie. Podróżnych ugościć... to już martwe słowo? Może nie tylko różańce i klepania zdrowiasiek, ale i coś konkretnego dla bliźnich?

Organizacje katolickie mogą w zapadłych dziurach zapoczątkować rozwój agroturystyki i noclegów. Może nawet odmiecić los zapomnianej przez ludzi, Boga wsi. [/url]

ewiedzma 

Wysłany: Sro Maj 06, 2009 9:33 pm   

stara ta wiadomość

lusac

Wysłany: Wto Maj 12, 2009 5:54 pm   

no i...?

Odpowiedz do tematu