poludniowy wschod USA - prosze o rade :) |
Autor |
Wiadomość |
lusac
|
Wysłany: Nie Sty 25, 2009 1:53 am poludniowy wschod USA - prosze o rade :)
|
|
|
ano wlasnie, znow zbliza mi sie wyjazd, choc tym razem doslownie na chwile. i w zwiazku z tym pytanie do wszyskich: co ciekawego mozna zobaczyc w 2-3 dni na florydzie (i w okolicach ewetualnie)? mniej wiecej mam juz jakis pomysl (zreszta kiedys juz tam bylem przez chwile), ale moze macie jakies must-see, o ktorych nie pomyslalem, albo wiecie o ciekawostkach, o ktorych nie dowiem sie prosto z netu tudziez przewodnika. bede wdzieczny
aha, start i meta w orlando, srodek transportu to oczywiscie samochod. moj plan jest taki, coby zjechac na sam dol (do key west) i wrocic, ogladajac po drodze, co sie da. w jedna strone moze wsch. wybrzerzem polwyspu, a nazad pewnie wzdluz zatoki. w miare niezle znam miami i miami beach, wiec to pewnie bede chcial odpuscic (chyba, ze mnie przekonacie, ze czegos jeszcze tam nie widzialem ). moze jednak jest cos ciekawego dalej na pn? zaznaczam, ze bede tam w lutym, wiec w zime pchac mi sie nie chce i wole zabrac szorty niz puchowke
z gory dzieki i pozdrowka,
ls |
|
|
|
 |
lusac
|
Wysłany: Śro Lut 18, 2009 2:06 am
|
|
|
dzieki za wszystkie odpowiedzi nie wiem, jak przez nie przebrnac...
a powazniej, to wlasnie wrocilem, zrobiwszy taka trase, jak planowalem, wiec w razie czego moge cos doradzic, w miare skromnych mozliwosci. spedzilem tam w sumie 2,5 doby i udalo mi sie w tym zasie machnac wypozyczonym wozem troche ponad 1000 mil. do przejazdzki dolaczylem jeszcze cape canaveral (ale ogladany tylko z zewnatrz ze wzgledu na czas). ogolnie milo, cieplo i slonecznie. woda (w oceanie i w zatoce) bez szalu, ale nie zimna. chetnych do kapieli malo, a sezon sie wlasnie zaczyna.
ze spostrzezen ogolnych chcialbym, zeby u nas tak wygladal ten ich kryzys... :]: |
|
|
|
 |
milky_woman
|
Wysłany: Sob Paź 03, 2009 6:48 am
|
|
|
Lusac to może i mnie coś doradzisz Na następne wakacje wybieram się do Stanów z Camp America. Nie wiem czy wiesz o co chodzi? To takie biuro, które organizuje wyjazdy dla młodzieży na zasadzie jakby obozu, gdzie można nie tylko spotkać współtowarzyszy z innych państw, podszkolić język ale i trochę zarobić grosza i w wolnych chwilach właśnie pozwiedzać ten cudowny kraj. Mam nadzieję, że znajdę jakąś chętną na podróżowanie ekipę i wspólnie obejrzymy co nieco w sławetnej Ameryce Zatem co polecasz?? Interesuje mnie właśnie płd-wsch? |
|
|
|
 |
lusac
|
Wysłany: Pon Paź 05, 2009 10:47 am
|
|
|
moze cos doradze, ale daj juz spokoj z ta reklama
jak wyzej: bylem tam tylko pare chwil, a dwa lata wczesniej spedzilem jakis tydzien w miami, wiec moja wiedza jest dosc ograniczona. na florydzie masz w kazdym razie dwa parki narodowe, troche zwierzakow do poogladania, atrakcje w stylu disneylandu i cape canaveral. do tego miasteczka w rodzaju key west i miami beach. kalifornia to nie jest, ale tez moze byc ciekawie, zalezy co kogo interesuje. poza tym to co w calych stanach: tanie paliwo, tanie samochody, doskonale drogi, wiec mozna sie po prostu pobujac. no i klimat jest fajny (choc pewnie nie w lecie :]).
generalnie radze zastanowic sie, co chcesz zobaczyc. poczytaj przewodnik, relacje w necie, cokolwiek tam chcesz, a potem pytaj o konkrety. rzeczy, o ktorych wiem, wyminilem powyzej (calej florydy sila rzeczy nie widzialem, wiec moge ci tylko napisac, co sadze o poszczegolnych miejscach). |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|