Przesunięty przez: lukasz.suma Śro Sty 25, 2012 9:52 am |
Wycieczka do Irkucka |
Autor |
Wiadomość |
maciasw

Wiek: 42 Dołączył: 20 Paź 2008 Posty: 5 Skąd: Hatfield/UK
|
Wysłany: Wto Sty 24, 2012 9:27 pm Wycieczka do Irkucka
|
|
|
Zamierzam w końcu zrealizować pomysł wycieczki do Irkucka i w okolice Bajkału koleją transsyberyjską. Szukam ludzi chętnych, którzy pojechaliby w taką podróż. Najlepiej kogoś kto już odbył jakąś podróż do "głębokiej" Rosji i posiada pewne doświadczenie w tym temacie. Przewidywany termin to lipiec-sierpień, max 4 tygodnie. |
_________________ Stanowczo zamierzam, gdy przyjdzie na mnie czas, wyzionąć ducha przy jak najmniejszej pomocy ze strony medyków, a póki co - hulaj moja niegodziwa duszo. /A.E. |
|
|
|
 |
Macia60
|
Wysłany: Wto Paź 01, 2013 12:49 pm wycieczka, biuro podróży, travelstore.pl, travel, wycieczki
|
|
|
Jeżeli wycieczka w tamte rejony to tylko po przez to biuro > http://travelstore.pl/hotele/rosja . Innej opcji w tym wypadku nie widzę. |
|
|
|
 |
Terra
|
Wysłany: Wto Paź 01, 2013 6:28 pm
|
|
|
a nie myślałeś może o Kamczatce/Czukotce lub Jakucji, a Bajkał przelotem?
Ja planuje wycieczkę w te rejony (Kamczatka/Czukotka) albo teraz w grudniu albo latem.
2-3 lata temu podróżowałam trassibirem - Niżny Nowgorod-Irkuck-Bajkał(Słudianka/Bajkalsk/Ust Barguzin)-Ułan Ude-Iwołginsk, a w drodze powrotnej zachaczyłam o Ałtaj Nowosybirsk-Barnaul-Górno Ałtajsk-Czemal.
Wyieczka była na przełomie lutego i marca, nie było tak ekstremalnie jak myślałam, tj. było zimno/zawieje śnieżne/wszystko zamarznięte, zero ludzi, a zimowe widoki też mają swój urok.
Czukotka Cie nie pociąga? |
|
|
|
 |
maciasw

Wiek: 42 Dołączył: 20 Paź 2008 Posty: 5 Skąd: Hatfield/UK
|
Wysłany: Śro Lis 27, 2013 12:42 pm
|
|
|
Witam
Odkopałem swój stary post i widzę dwie odezwy, już po podróży, która stała się faktem. Przejazd transsibem z Władywostoku do Moskwy i dalej do Petersburga z prawie tygodniowym przystankiem w Sliudanka/Irkuck/Listwianka.
@Macia60: nie wiem dlaczego piszesz, że nie ma innej opcji niż biuro podróży, które reklamujesz. Są przecież inne biura podróży albo można wszystko załatwić samemu.
@Terra: Oczywiście, że myślałem o miejscach, o których wspominasz. Ale jak zaproponowałem znajomym to pukali się w czoło (cieniasy ). W zeszłe wakacje miałem w planach dostać się rowerem z Irkucka na Przylądek Choboj na Olchonie, ale niestety nie udało się. Plany się zmieniły ale miejsce pozostało to samo. Planuję odwiedzić okolice Bajkału zimową porą (styczeń/luty/marzec 2014) Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ale Czukotka też brzmi bardzo ciekawie. |
_________________ Stanowczo zamierzam, gdy przyjdzie na mnie czas, wyzionąć ducha przy jak najmniejszej pomocy ze strony medyków, a póki co - hulaj moja niegodziwa duszo. /A.E. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|